GBS De Vlinderboom krijgt avontuurlijke speelplaats

27 Januari 2024

GBS De Vlinderboom krijgt avontuurlijke speelplaats

Eind dit schooljaar starten de werken om de drie speelplaatsen en de grote speeltuin van basisschool De Vlinderboom in Eke om te bouwen tot een avontuurlijke speelplaats waar ook ruimte is voor buitenonderwijs.

Het project, dat ‘De geboorte van Poppy’ gedoopt werd, is een van de 167 voorstellen die door de Vlaamse regering geselecteerd werden, goed voor 111.328 euro aan subsidies. In samenspraak met leekrachten, leerlingen en ouders werd een ontwerpvisie uitgewerkt op maat van de school. Klimaat, biodiversiteit en buitenonderwijs staan hierbij voorop. “We zijn enorm blij dat we stappen kunnen zetten”, zegt Dirk Vos, onze schepen van Milieu. “Het project is een mooie samensmelting van twee domeinen: milieu en onderwijs. Het toont aan dat de twee mooi hand in hand kunnen gaan.”

Plezier zal in elk geval centraal blijven staan. De nieuwe speelplaatsen en speeltuin zullen kinderen uitnodigen om op ontdekking te gaan en veel te bewegen, wat een positief effect heeft op het lichaam. Maar wie wil, kan ook rust vinden in de nieuwe groene omgeving. Kinderen kunnen er leren omgaan met de natuur, wat ook de mentale gezondheid ten goede komt.